Waarom zou je een baard laten groeien?

baard baardgroei bescherming mannelijkheid zelfvertrouwen

Het beeld van mannen met baard begon al vroeg. Rond 1850 liepen er al vele mannen rond met mooie volle getrimde baarden. Waarom?

 

Een baard straalt mannelijkheid uit. Zelfs toen al! Het hebben van een baard straalt wat uit, maar wat is dat? Dat bepaal je grotendeels zelf! Een chique snor om er intelligenter uit te zien? Of een volle baard om te laten zien dat je een echte baas bent? Veel mannen laten hun baard staan, want het geeft een bepaald zelfvertrouwen. Het laat je er ouder uit zien, dus ben je eindelijk van die ‘baby face’ af. Daarnaast vinden veel vrouwen mannen met een baard juist aantrekkelijker... dus waarom niet?!

Waartegen helpt een baard?
Naast het feit dat je geen ‘baby face’ meer hebt, heeft het hebben van een baard ook meer voordelen. Het voorkomt namelijk acne. Natuurlijk is dit ook iets wat met hormonen en erfelijkheid te maken heeft, maar het helpt wel. Het is namelijk een feit dat door scheren je kleine wondjes kan maken en als je de huid dan niet goed schoon houdt, kommen er puistjes. Daarnaast beschermt een baard deels tegen zonnestralen. Het zorgt er zelfs voor dat er minder schadelijke stoffen en bacterie binnen kunnen komen!

Baarden zijn al eeuwen in de samenleving en zullen er ook altijd zijn. We leven nu in een tijdperk waar baarden erg populair zijn en veel mensen er een willen, ook al lukt dat niet. Met onze producten kunnen wij jullie helpen om die volle baard te creëren en om jou nog zelfverzekerder te maken!